3D festés (Puffy Paint)

A 3D festésben az a jó, hogy 3D. A festék egy sűrű massza, ami egy kis trükknek köszönhetően száradás után is megőrzi a vastagságát. Meg az is jó, hogy a konyhaszekrényben megtalálható az összes hozzávaló. Számomra egyedül a tubus beszerzése tűnt problémásnak. Fodrászkellék webshopból hozzájuthattam volna, de azonnal akartam, így elmentem Gyuszi bácsi vasboltjába, ahol eddigi tapasztalataim szerint minden, de minden van, és tádám, találtam is két ronda, mustársárga kupakos, ámde a célnak pont megfelelő tubust.

Hozzávalók:

  • egy rész liszt
  • egy rész víz
  • pici só
  • pici sütőpor
  • ételfesték

Az “egy rész” mennyisége nyilván függ a tubus méretétől, a “pici”, mint mértékegység pedig, az “egy rész” nagyságától függően csipetnyi, kávéskanálnyi, vagy teáskanálnyi. Én 150 g liszthez és 150 g vízhez csipetnyi sót és csipetnyi sütőport kevertem. A liszt és víz arány is rugalmas, az a lényeg, hogy sűrű, de még folyós masszát kapjunk, amivel a tubusból kinyomva jól lehet rajzolni.

Az elkészítés nagyon egyszerű: kimérem a vizet, először elkeverem benne az ételfestéket és a sót, majd a lisztet és a sütőport. Ha túl sűrű, adok még hozzá vizet, ha túl folyós, akkor pedig lisztet. Érdemes szép simára keverni, nehogy az esetleges csomók miatt elduguljon a tubus.

img_2482img_2485img_2488

Beleöntöm a tubusba, a gyerek kezébe adom, és már vágom is a kb. A5 méretű (fél másolópapír) vastag kartont, hogy legyen mire festeni a pufi festékkel. Azért ilyen kicsit, mert be kell férnie a mikróba. Ugyanis miután kész a mű, meg kell sütni a mikróban 30 másodperc alatt, amíg kipárolog belőle a nedvesség. Miután kihűlt, klassz, kemény, pufi festék marad a papíron. A gyerekek odavoltak érte, alig győztem mikrózni az újabb és újabb képeket.

img_2491img_2499img_2500img_2503img_2513img_2602img_2612img_2608img_2607

A 3D festéknek létezik borotvahab és ragasztó alapú változata is. Első hallásra ezek kevésbé gyerekbarát összetevők, de azért kipróbálom majd, és beszámolok róla.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s