Kockafestés

Nem tudom leplezni a lelkesedésemet – bár, miért is kellene – ezzel a fantasztikus mókával kapcsolatban! Építőkockákat festettünk!

Vince elkezdett építgetni, pakolgatni egymásra mindent, ami a keze ügyébe kerül. Hatalmas tornyot épített üveg mécsestartókból. Nem tűnt veszélytelennek a dolog, így időszerűvé vált egy építőkocka szett beszerzése. Nézegettem a neten a szörnyű piros-zöld-kék-sárga csomagokat, hát, nem kaptam kedvet. Láttam nagyon szép márkásakat is tíz fölött, na, az is kihagyós. Úgyhogy megvettem a legegyszerűbb natúrt. Aztán előkaptam az újonnan beszerzett profi ételfestékeimet, és négy helyes színből víz hozzáadásával festéket kevertem. Majd ráeresztettem a kölyköket. És elképesztően jól szórakoztunk! Olyan gyönyörűek lettek a színek a fán! De mondom a hozzávalókat.

Hozzávalók:

  • fa építőkocka
  • ételfesték
  • víz
  • ecset

Alátétet terítünk az asztalra, mert az ételfesték maradandó károsodást tud okozni benne. Az ételfestéket a vízzel felhígítva folyékony vízfestéket keverünk. Mindegyikbe teszünk egy ecsetet. Kiszórjuk az építőkockákat az asztalra. Én csináltam egy próbafestést, de kihagyható.

img_42682img_43022img_42782

Rászabadítjuk a gyerekeket, akik őrült lelkesedéssel, kitartóan festik a kockákat.

img_42272img_42412img_42462img_42622

Nehezen állom meg, de tudatosan figyelek arra, hogy egy-egy ilyen projektnél ne adjak utasításokat. Csak odakészítem az eszközöket, és odaeresztem a gyerekeket. Nem kell megmondani, mit kell, mit lehet csinálni, rájönnek maguktól is, és egyre több ötletük támad, újabb és újabb lehetőségeket próbálnak ki. Lenyűgöző figyelni őket. Először csak egy oldalt festenek be egy színnel. Aztán egy kocka minden oldalát egy színnel. Aztán az oldalakat különböző színekkel. Aztán eljutnak oda, hogy egy oldalon keverik a színeket. Majd egy oldalt kész színnel befedve egy újabb színt kapnak.

img_42702

img_42732

img_42652

img_42792

Nézzétek, milyen gyönyörű!img_42962img_42972img_42982

Mikor a kockák megszáradtak, finom pasztell árnyalatúvá váltak. Ízlésesek, gyönyörűek. Akár klassz egyedi ajándék is lehetne. Mi nem ajándékoztuk oda, azonnal bevetésre kerültek. Én pedig nagyon elégedett voltam.

img_42832img_42912img_42952img_42892

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s