Papírtörlő festés

Ahogy azt már tudjátok, szeretem az egyszerű dolgokat. A papírtörlő festés egy perc előkészületet igényel, mégis remek process art, ami hosszú időre leköti a gyerekeket.

Hozzávalók:

Az asztalra alátétet teszünk, mert a papírtörlő hajlamos átázni. Odakészítjük tégelyekben a vízfestéket, a szemcseppentőket – praktikus minden színhez egyet, hogy ne kelljen a különböző színek használata közben kiöblíteni a szemcseppentőt -, és egy-egy papírtörlő darabot. A feladat felszippantani némi festéket, és rácsöppenteni a papírtörlőre. A gyerekek imádják a cseppentőt, szokatlan eszköz, és kihívás számukra a használata. Aztán szeretik nézni, ahogy szétárad a festék a papírtörlőn, elővarázsolva a mintázatát. Az eredmény pedig igazán látványos.

img_54802img_54902img_54952img_54972

Jellemzően előbb külön cseppeket csöpögtetnek, majd engedik összefolyni a színeket. Nálunk Vince a fázisok feléig jutott, Borisz pedig szokása szerint kitöltötte festékkel a teljes rendelkezésre álló felületet. Az a jó, hogy folyamat közben még nem lehet tudni, mi lesz a végső képe a papírtörlőnknek. Én csodaszép pipacsokat véltem felfedezni a nagyobbik fiam munkáján, de a kész mű leginkább egy batikolt textíliára emlékeztetett.

img_54902img_55422

Bármikor előkapható tevékenység, különösen hosszú, hideg napokra ajánlom.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s