Folyékony… Nem, szilárd… Nem, mindkettő! Ez az oobleck!

Ha most valaki megkérdezné, mi a legegyszerűbben összeüthető elfoglaltság a gyerekeknek, ezt javasolnám. Egy perc alatt kész, és nem lehet abbahagyni, totál flow!

Régóta szemezek az oobleck-kel, de valahogy sosem jutottunk el odáig, hogy elkészítsük. Talán az volt a kétségem, hogy ipari mennyiségű keményítő kell hozzá (nem!), és az nincs itthon. De egy délután volt egy kis dolgom, és le kellett valamivel foglalnom Mirát, kiadagoltam a hozzávalókat (mindössze 3!), és rábíztam a dolgot. Hang nélkül játszott vele vagy negyven percig. Aztán én is kipróbáltam, teljesen ledöbbentem tőle. Végül a fiúk is kíváncsiak lettek, és mielőtt elindultak volna pecázni, az utolsó pillanatig az oobleck-kel kísérleteztek.

Hozzávalók:

  • két rész kukoricakeményítő
  • egy rész víz
  • ételfesték

unnamed

Mi a kukoricakeményítőhöz adagoltuk kanalanként az ételfestékkel megfestett vizet. Eleinte úgy tűnt, nem fog teljesen feloldódni, de végül összeállt, és onnan kezdve mehetett a móka.

IMG-1374IMG-1378

Azért olyan különleges ez a cucc, mert meglep. Első ránézésre egy sűrű, színes trutyi, csakhogy ha erővel érsz hozzá, pl. bele akarod nyomni az ujjad, akkor szilárd testként viselkedik, és ellenáll. Ezért is hívják nemnewtoni folyadéknak. Megdöbbentő volt, ahogy kiszedtem a dobozból egy marék kemény morzsát, ami a tenyeremben “elolvadt”, és kifolyt az ujjaim között. A gyerekek már rég megunták, mikor én még mindig játszottam vele. 😀

IMG-1384

IMG-1382

IMG-1392

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s